Tuning

Je auto laten tunen? Dat kan! Neem contact op voor alle mogelijkheden of lees meer.

 

Bel Of Mail Raw Speed

Raw speed tuning opties

Mogelijkheden tunen Raw Speed

Stage 1

Dit is de meest gangbare vorm van tuning. Hierbij wordt het motormanagement proces geoptimaliseerd zonder mechanische aanpassingen aan de auto.

Stage 2 & 3

Dit wordt toegepast in combinatie met modificaties aan de auto, de software wordt specifiek aangepast op de aangebrachte wijzigingen. Denk hierbij aan andere uitlaatsystemen, grotere turbo's of bij dieselauto's aan het verwijderen van de EGR klep.

DSG & Automaat tuning

Optimalisatie van de software van de DSG of automaat zorgt voor snellere schakeltijden, mogelijkheden zoals kickdown delete, hogere toerenbegrenzing en volledige hand schakel mode. Vaak wordt dit in combinatie met een stage 1/2/3 tuning gedaan om het optimale resultaat te bereiken. De mogelijkheden verschillen erg per automerk. Vraag vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn van jou auto!

Chip tuning

Bij chiptuning wordt het motormanagement zodanig geoptimaliseerd dat er veilig meer vermogen wordt gegenereerd door de motor, met vervolgens vaak minder verbruik. Autofabrikanten programmeren motormanagement software zodanig dat een auto overal ter wereld voldoende werkt. Van woestijn tot extreme kou. Met chiptuning wordt het motorproces aangepast aan ons klimaat en aan de hoge kwaliteit brandstof die beschikbaar is in Noord-Europa.

Zuiniger rijden

Hoe wordt mijn auto zuiniger door chiptuning? Het programma dat het automanagement regelt, de ECU (Engine Control Unit) wordt door het chiptunen optimaal afgesteld. Deze motorsoftware bepaalt grotendeels het gedrag van de motor en het verbruik. Met het aanpassen hiervan wordt er meer vermogen gecreëerd en een vlakkere koppelkromme.Door de optimalisatie van de koppelcurve geeft de motor een soepelere acceleratie met meer koppel in de lage toeren. Doordat er met deze lage toeren eerder geschakeld kan worden draait uw motor efficiënter en daardoor ook zuiniger. Het verhogen van het koppel geeft ook grote voordelen als u met een caravan rijdt. Alle aanpassingen van de software liggen binnen de originele veiligheidsmarge van de auto en zijn volledig legaal.

Extra tuning opties

Pops & Bangs:
Dit is een toevoeging aan de stage 1 tuning waarbij in sportmode, wanneer men van het gas af gaat, de uitlaat plofjes en knallen laat horen. Bij turbomotoren zorgt dit er theoretisch ook voor dat de turbo meer druk blijft op bouwen tijdens schakelen, waardoor deze weer eerder optimaal vermogen levert.

VMAX OFF:
Hierbij wordt de topsnelheid begrenzing verwijderd.

Adblue Deactiveren:
Bij dieselauto’s met adblue inspuiting is het mogelijk om deze functie te deactiveren.

EGR Delete:
Deze optie schakelt de EGR-klep uit zodat er geen uitlaatgassen meer recirculeren naar het inlaattraject.

DECAT/DPF OFF:
Deze optie schakelt de O2 sensor melding of de diesel particulate filter melding uit.

DTC OFF:
DTC of diagnostic trouble codes, zijn fout codes die vaak een motor managment storing veroorzaken. Als de storing niet makkelijk te verhelpen is en geen kwaad kan voor het functioneren van de auto, is het mogelijk om deze uit te programmeren.

Tuning projecten

Sneller, zuiniger en comfortabeler rijden met jouw auto. Dat is wat wij voor je doen!

Reviews!

Raw Speed is een garage met gepassioneerde en kundige mensen. Ik breng mijn auto al jaren bij Dean, de eigenaar van Raw Speed. Dean denkt met je mee over de beste oplossing voor je probleem. Onderhoud voor een goede prijs en nog belangrijk; nooit gedoe achteraf!

Top las en plaatwerker!

Super geholpen, vriendelijk personeel en mooi apparatuur!

FAQ

Veelgestelde vragen

Jazeker, ook voor uw dagelijkse auto bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen onderhoud uitvoeren zoals een grote- of kleine beurt, APK, storingen verhelpen, rotte dorpels herstellen. We luisteren naar jouw wensen en houden rekening met je budget om zo tot de beste service te komen.

Na de APK keuring die wij bij ons in de garage voor u uitvoeren, heeft u 2 maanden de tijd om de afkeurpunten te (laten) herstellen. Zo lang hoeft dat gelukkig niet te duren! Na telefonisch overleg met u zullen we de problemen aanpakken en kunt u meestal binnen 1 dag weer veilig de weg op.

We zijn erg milieubewust en daarom hebben we sinds kort ook een leenfiets beschikbaar!

Wanneer u uw afspraak plant kunt u informeren of er op dat moment voor u een leenauto of -fiets beschikbaar is, dan reserveren wij die graag voor u.

De kleine betrouwbare boodschappenauto die al j’aren in uw bezit is vertoont roestplekken op bijvoorbeeld de dorpels. Als het probleem groter wordt komt de auto niet meer door de APK.

Wij begrijpen dat u graag een budget oplossing heeft. Wij kunnen het aangetaste materiaal vervangen en lassen er een nieuw stuk tussen. Dit behandelen we met roestwerend product en spuiten de dorpel dan op kleur. U ziet daar bijna niets van maar kunt voor een €200-300 weer jaren genieten van de auto.

Ja! Wij zijn ook op zaterdag geopend. Wel beginnen we een uurtje later, om 9.30 uur.

Opzoek naar een product dat niet in onze webshop staat? Geen zorgen! Als leverancier werken we met diverse merken en bieden we alles tegen concurrerende prijzen. Ons specialisme is het sleutelen aan auto’s, vandaar een beperkt online assortiment. We hebben toegang tot een breed scala aan auto-onderdelen. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail. Samen optimaliseren we jouw auto!

 • Invidia
 • Hel
 • Mishimoto
 • RRS
 • Racing Diffs
 • Sparco
 • BC Racing
 • DFI
 • HNR
 • Eibach
 • Riger tuning
 • Megan Racing
 • Funk Motorsports
 • Superpro