Chip tuning

Bij Raw Speed kun je terecht voor chiptuning
van vrijwel alle automerken en modellen.
Nu tijdelijk STAGE 1 voor € 250,-

Wat is Chiptuning?

Bij chiptuning wordt het motormanagement zodanig geoptimaliseerd dat er veilig meer vermogen wordt gegenereerd door de motor, met vervolgens vaak minder verbruik. Autofabrikanten programmeren motormanagement software zodanig dat een auto overal ter wereld voldoende werkt. Van woestijn tot extreme kou. Met chiptuning wordt het motorproces aangepast aan ons klimaat en aan de hoge kwaliteit brandstof die beschikbaar is in Noord-Europa.
Bij Raw Speed optimaliseren we de software van het motormanagement specifiek voor jouw auto. Wij hebben een oplossing voor vrijwel elk merk en model. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en de te behalen winst speciaal voor jouw auto.

 

Hoe wordt mijn auto zuiniger door chiptuning?

Het programma dat het automanagement regelt, de ECU (Engine Control Unit) wordt door het chiptunen optimaal afgesteld. Deze motorsoftware bepaalt grotendeels het gedrag van de motor en het verbruik. Met het aanpassen hiervan wordt er meer vermogen gecreëerd en een vlakkere koppelkromme.

Door de optimalisatie van de koppelcurve geeft de motor een soepelere acceleratie met meer koppel in de lage toeren. Doordat er met deze lage toeren eerder geschakeld kan worden draait uw motor efficiënter en daardoor ook zuiniger. Het verhogen van het koppel geeft ook grote voordelen als u met een caravan rijdt.
Alle aanpassingen van de software liggen binnen de originele veiligheidsmarge van de auto en zijn volledig legaal.

Wij bieden verschillende stappen aan:

Automaat en handgeschakelde auto’s:
• STAGE 1
Dit is de meest gangbare vorm van tuning. Hierbij wordt het motormanagement proces geoptimaliseerd zonder mechanische aanpassingen aan de auto.

Stage 1 nu tijdelijk voor € 250,-

• STAGE 2 & 3
Wordt toegepast in combinatie met modificaties aan de auto, de software wordt specifiek aangepast op de aangebrachte wijzigen. Denk hierbij aan andere uitlaatsystemen, grotere turbo’s of bij dieselauto’s het verwijderen van de EGR klep.
• DSG/automaat tuning
Optimalisatie van de software van de DSG of automaat zorgt voor snellere schakeltijden, mogelijkheden zoals kickdown delete, hogere toerenbegrenzing en volledige hand schakel mode. Vaak wordt dit in combinatie met een stage/1/2/3 tuning gedaan om optimaal resultaat te bereiken. De mogelijkheden verschillen erg per automerk. Vraag vrijblijvend wat de mogelijkheden zijn voor jouw auto.

Opties:

• POPS & BANGS
Dit is een toevoeging aan de stage 1 tuning waarbij in sportmode, wanneer men van het gas af gaat, de uitlaat plofjes en knallen laat horen. Bij turbomotoren zorgt dit er theoretisch ook voor dat de turbo meer druk blijft op bouwen tijdens schakelen, waardoor deze weer eerder optimaal vermogen levert.
• VMAX OFF
Hierbij de wordt de topsnelheid begrenzing verwijderd.
• ADBLUE DEACTIVEREN
Bij dieselauto’s met adblue inspuiting is het mogelijk om deze functie te deactiveren.
• EGR DELETE
Deze optie schakelt de EGR-klep uit zodat er geen uitlaatgassen meer recirculeren naar het inlaattraject.
• DECAT/DPF OFF
Schakelt de O2 sensor melding of de diesel particulate filter melding uit.
• DTC OFF
DTC of diagnostic trouble codes, zijn fout codes die vaak een motor managment storing veroorzaken. Als de storing niet makkelijk te verhelpen is en geen kwaad kan voor het functioneren van de auto, is het mogelijk om deze uit te programmeren.
Winkelwagen
Bel ons